Loading...

Kanárské vrásčité brambůrky

Kanárské vrásčité brambůrky

Zdroj tohoto receptu: https://fresh.iprima.cz/papas-arrugadas-kanarske-vrascite-bramburky-s-omackami-mojo-rojo-a-mojo-verde-346848

Brambory

  • brambory (malé) 1 kg
  • mořská sůl (hrubá) 300 g

Mojo verde

  • zelená paprika 1 ks
  • zelené chilli papričky 1 ks
  • rajčata (zelená, nemusí být) 2 ks
  • hladkolistá petržel 1/2 svazku
  • koriandr 1 svazek
  • česnek 1 stroužek
  • olivový olej 100 ml
  • limetková šťáva 2 lžíce
  • cukr 1 špetka
  • římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Mojo rojo

  • červená paprika 2 ks
  • červené chilli papričky 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • cibule 1 ks
  • rajský protlak 1 lžíce
  • olivový olej 100 ml
  • bílý vinný ocet 1 lžíce
  • římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
  • mletá sladká paprika 1 lžička
  • sůl

Postup přípravy

  1. Malé brambory důkladně omyjte a vložte je do nerezového hrnce s mořskou solí. Hrnec naplňte vodou, dokud nebudou brambory ponořené. Vařte odkryté na mírném ohni asi 20 minut.
  2. Na mojo verde omyjte papriku a chilli papričku a rozkrojte je na polovinu. Odstraňte stopku a jádřinec. Nakrájejte na čtvrtiny. Rajčata omyjte. Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Odřízněte silné stonky koriandru a petržele a zbylou zeleninu nasekejte nahrubo.
  3. Rozpalte litinovou pánev a vložte do ní papriky a chilli papričku slupkou dolů. Přidejte rajčata v celku a opékejte je asi 5 minut nasucho bez oleje.
  4. Všechny přísady na mojo verde vložte do vysokorychlostního mixéru a rozmixujte na jemné pyré. Omáčku přelijte do mísy. Vyčistěte mixér.
  5. Pro přípravu mojo rojo omyjte papriku a chilli papričku a odstraňte stopku. Obě papriky rozkrojte napůl a odstraňte semínka. Oloupejte stroužky česneku a cibuli a nakrájejte je na poloviny.
  6. Rozehřejte litinovou pánev a vložte papriky a chilli papričku slupkou dolů na pánev bez oleje. Přidejte česnek a cibuli rovněž řeznou stranou. Zeleninu opékejte asi 5 minut.
  7. Všechny ingredience na mojo rojo vložte do vysokorychlostního mixéru a rozmixujte na jemné pyré. Omáčku přelijte do mísy.
  8. Brambory sceďte a nechte okapat. Vraťte je v hrnci na sporák a nechte je na mírném ohni asi 15 minut vařit (nasucho). Občas hrncem zatřeste. Brambory se při odpařování mírně zvrásní a nakonec by měly být po celém obvodu pokryté jemnou slanou krustou.
  9. Papas arrugadas podávejte s mojo verde a mojo rojo. Malé brambory je nejlepší rozlomit prsty a namočit je do mojo.

Štítky:

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 773 655 773
Pište
poradna a objednávky
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů