Bezlepkové griliášky

Máte chuť připravit něco sladkého, ale pečení není Vaší silnou stránkou? Výborné dezerty se dají vytvořit i bez pečení. Jedním z nich jsou griliášky. Pokud jim budete věnovat trochu času, úspěch je zaručen.
Ingredience:
- 200 g krystalového cukru
- 250 g másla
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (přibližně 400 g)
- 200 g namletých ořechů
- Bezlepkové oplatky
Postup:
- Nejprve začneme s přípravou karamelu. Do vyššího hrnce nasypeme cukr, který zkaramelizujeme při nižší teplotě. Ke konci přípravy karamelu mícháme, dokud se nerozpustí všechny hrudky cukru.
- Po několika částech do karamelu přimícháme máslo a potom kondenzované mléko. Aby se nám karamel nesrazil, je důležité dát si pozor, aby máslo i mléko měly pokojovou teplotu a vkládali jsme je do karamelu postupně. Nakonec přimícháme namleté ořechy a hrnec sundáme z ohně.
- Karamelovou náplň začneme rovnoměrně natírat na oplatky, které na sebe navrstvíme. S náplní pracujeme co nejrychleji, aby nevychladla a neztuhla. Griliášky přiklopíme plechem a zatížené je necháme v chladničce spojit do druhého dne.
- Druhý den vroubkovaným nožem nejprve odřežeme okraje a zbytek nakrájíme na požadované tvary. Podle chuti je můžeme ozdobit nebo namočit v čokoládě. Přejeme dobrou chuť.
Štítky: