Bezlepkové vegan lasagne

Ingredience:
- 400 ml sójového mléka Body&Future
- těstoviny na lasagne
- 320 g bazalkového tofu
- 80 g čerstvého listového špenátu
- 2 polévkové lžíce bezlepkové mouky
- 50 ml olivového oleje
- 1 konzerva nasekaných rajčat
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička soli
- pepř
- 1,5 čajové lžičky třtinového cukru
- 10-15 lístků čerstvé bazalky
Postup:
- Tofu, česnek a cibuli nakrájíme. Opečeme na polovině množství olivového oleje, přidáme rajčata z konzervy, protlak, sůl, pepř podle chuti a trochu třtinového cukru. Vše povaříme na mírném ohni přibližně 5-10 minut. Odstavíme a přidáme listový špenát.
- Připravíme bešamel. V hrnci rozehřejeme zbytek olivového oleje. Přidáme mouku a zlehka osmahneme. Zalejeme trochou sójového mléka, mícháme dokud se nevytvoří směs bez hrudek a dolejeme zbytek mléka. Za stálého míchání vaříme, dokud bešamel nezhoustne (přibližně 10 minut). Dochutíme špetkou soli a pepře.
- Těstoviny vrstvíme s tofu směsí, bazalkou a bešamelem do zapékací mísy. Pečeme při 175 °C přibližně 40 minut.
Štítky: