Zapečené bezlepkové rigatoni s masem
Ingredience (4 porce):
- 400 g bezlepkových Rigatoni SEITZ
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g pečené šunky
- 250 g mletého masa, smíchané
- olej na smažení
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 panák červeného vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany
- 2 lžičky italských bylinek, nakrájených
- 100 g hrášku
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- Sůl a pepř
- 200 g strouhaného sýru
- Nakrájené bylinky na posypání
Postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky. Na trošce rozpáleného oleje opečeme mleté maso, dokud se nezačne drobit. Krátce před koncem restování přidáme cibuli a šunku.
- Přidáme česnek a rajčatový protlak a krátce orestujeme. Nejprve zalijeme červeným vínem a poté zeleninovým vývarem. Zalijeme smetanou, přidáme italské bylinky a omáčku 10 minut provaříme.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C na horní/spodní ohřev.
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Poté scedíme a důkladně propláchneme ve studené vodě, aby se dále nevařily.
- Těstoviny smícháme s omáčkou, hráškem a parmazánem a dáme do zapékací mísy. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě asi 25 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Podáváme posypané nakrájenými bylinkami.
Ingredience z e-shopu
Štítky: