Loading...
Vážený zákazníku nakupujte se slevou v sekci VÝHODNÁ NABÍDKA - AKCE.

Chléb bílý

Chléb bílý

Ingredience:

Receptura na světlý chléb

Směs Jizerka 500 g, voda 350 ml, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min. stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.

Receptura na sladké těsto: tlačené koláče

Směs Jizerka 200 g, cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g, sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 100 ml, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min. odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.

Теги:

Сертифікати та подібні документи для завантаження
Купуйте за категоріями, виробниками або дієтами дуже швидко
Ми доставимо товар до ваших дверей або до пункту видачі
Щотижня нові рецепти, щоб урізноманітнити свій раціон
Слідуйте за нами
Дзвони.
+420 773 655 773
Контакти
поради та замовлення
Інформаційний бюлетень на електронну пошту

Підписуючись, ви погоджуєтесь з тим, що обробка персональних даних