Bezlepkové těstoviny se žampiony v bešamelové omáčce

Ingredience – těstoviny:
- 200 g SEITZ Těstoviny ŠPECLE bez lepku
- 300 g žampionů
- 400 ml vody
- 1 lžička zeleného pepře
- pár větviček petrželky
Ingredience – omáčka:
- 300 ml rostlinného mléka (např. sójové mléko)
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce mouky
- 1 čajová lžička lanýžového oleje
- ½ lžičky muškátového oříšku
- ½ lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička kurkumy
Postup:
- V hluboké pánvi zahřejte kokosový olej a přidejte nakrájené žampiony a těstoviny. Za stálého míchání chvíli smažte.
- Když houby změknou, přidejte vroucí vodu. Snižte teplotu a vařte podle návodu na obalu.
- V hrnci zahřejte kokosový olej a přidejte rýžovou mouku. Důkladně promíchejte, přidejte koření a za stálého míchání pomalu vlijte mléko. Na konec přidejte lanýžový olej.
- Omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Štítky: